Cultură

Trei colegii din Tg.Mureș încep școala în șantiere conservate

Lucrările de reparații capitale la colegiile Unirea, Papiu și Șincai au fost sistate de municipalitate din lipsă de fonduri, astfel că elevii se vor întoarce la cursuri, cel mai probabil, în spații improprii.

Primăria se plânge că nu mai are bani pentru continuarea lucrărilor în condițiile tăierilor bugetare. Speră, totuși, că la începutul lunii viitoare va fi aprobată o rectificare bugetară, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, Cosmin Blaga:

După rectificarea de buget când consilierii au tăiat fondurile, am fost nevoiți să oprim șantierele iar cele mai grave situații sunt cele de la Colegiul Național care anul acesta sărbătorește 100 de ani de existență și la fel e și la Colegiul Unirea unde am început lucrări de reabilitare am fost nevoiți să le oprim, iar la Liceul Gheorghe Șincai e la fel. Sperăm ca următoarea rectificare va fi undeva la începutul lunii septembrie și sperăm ca cei care sunt aleși în Consiliul Local, că până la urmă au fost aleși de oameni, să lase deoparte orgoliile și disputele politice și să înțeleagă că trebuie alocate fonduri astfel încât lucrările să continue în Târgu-Mureș.

Primăria Târgu-Mureș a deschis 17 șantiere vara aceasta pentru reabilitarea instituțiilor de învățământ din oraș, iar în 14 cazuri lucrările au fost finalizate.

Crsitina Bulbescu

The post Trei colegii din Tg.Mureș încep școala în șantiere conservate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Trei colegii din Tg.Mureș încep școala în șantiere conservate

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button