Cultură

Ultima probă scrisă a bacalaureatului s-a încheiat fără probleme

Candidații la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au susținut astăzi proba la alegere a profilului şi specializării.

Examenul s-a desfășurat fără probleme, a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Camelia Irimie-Matei.

La această probă s-au înscris un număr total de 680 de elevi, dintre care au fost prezenți 568 și 112 au absentat. Nu a existat nici un eliminat, totul a decurs în bune condiții.

Nici în județul Harghita nu au fost incidente care să ducă la eliminarea vreunuia din cei peste 250 de candidați înscriși, a explicat inspectorul școlar județean adjunct, Cristian Glodeanu.

Am avut 263 de elevi înscriși, 210 prezenți, 53 absenți, nu am avut niciun candidat eliminat.

În Harghita activitatea centrului de evaluare continuă și după terminarea probelor scrise, a explicat Cristian Godeanu.

Pe de o parte, le-am cerut membrilor centrului zonal de evaluare să verifice corectitudinea notelor înscrise pe lucrări și trecute în aplicație. Am constituit o echipă din doi inspectori care vor verifica notele atât pe lucrări cât și pe aplicația informatică, pentru a ne asigura că nu sunt probleme, după care vom raporta activitatea finalizată abia după ce se fac aceste două verificări, să știm că totul este în regulă. În paralel se vor desfășura și probele de competențe lingvistice și digitale, conform calendarului.

Cei care nu iau notă de trecere la o probă, pot încerca în sesiunile viitoare. Totuși, există restricții pentru cei care au fost prinși copiind.
În perioada 27 – 28 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar în 29 august evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Raluca Creț

The post Ultima probă scrisă a bacalaureatului s-a încheiat fără probleme appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ultima probă scrisă a bacalaureatului s-a încheiat fără probleme

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button