Cultură

UMFST Tg.Mureș luptă pentru reducerea abandonului școlar

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a câștigat trei noi proiecte ROSE (Romania Secondary Education Project) care își propun să contribuie la reducerea abandonului școlar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Grupul țintă îl reprezintă studenţii admişi în anul I, cu media mai mică sau egală cu 7 la examenul de Bacalaureat, precum şi cei proveniți din grupuri sociale defavorizate. Proiectele sunt finanțate din fonduri externe și se vor implementa pe o perioadă de trei ani la Facultatea de Farmacie, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” și Facultatea de Economie și Drept.

Daniela Ștefănescu, decanul Facultății de Economie și Drept:

Era o necesitate, de a primi un sprijin financiar pentru a-i putea determina pe studenții din anul I care, în prima parte a anului, sunt destul de derutați și au nevoie de mai multă îndrumare, să reușim să-i reținem și să reducem rata de abandon școlar, care în ultimii ani a scăzut. În 2016, a fost de 24%, iar anul anterior, în jur de 15%, deci noi am încercat și până acum să găsim căi pentru a reduce abandonul școlar.

Proiectul privind Învățământul Secundar ROSE, în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Raluca Creț

The post UMFST Tg.Mureș luptă pentru reducerea abandonului școlar appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UMFST Tg.Mureș luptă pentru reducerea abandonului școlar

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button