Cultură

Zilele Comunei Gornești

Cu ocazia aniversării a 700 de ani de la prima atestare a comunei Gornești (cunoscută pe atunci drept Knezeg), primăria, în colaborare cu contele Teleki și cu administrația locală, a organizat Zilele Comunei Gornești, de o amploare mai mare decât în anii precedenți. Activitățile au avut loc pe parcursul a 4 zile, în perioada 18-21 iulie, de joi până vineri.

Patru zile de celebrare

Conform informațiilor furnizate de către primarul Kolcsàr Gyula și de către contele Teleki Kálmán, în prima zi a avut loc o adunare cu cetățenii Gorneștiului, în cadrul căreia s-au împărtășit povești despre și din Gornești, precum și întâmplări auzite de la bunici, la care au participat mai multe persoane decât se așteptau cei din organizare. ”Am fost 120 de persoane, dintre care 20 au povestit întâmplări. A fost foarte, foarte interesant. Trebuie să recunosc că ne-am pregătit, dar nu puteam să prevedem numărul de vizitatori. Și această adunare a durat până la ora 12!”, relatează contele.

 

În următoarea zi, s-a desfășurat o dezvelire de monument în parcul din fața castelului, la care a participat și primarul Kolcsàr Gyula, constituit dintr-o piatră cu o placă comemorativă și o capsulă a timpului sub acestea. În cea de-a treia zi, s-au organizat diferite activități pentru copii în jurul Castelului, și au început și concertele pe scenă, care au continuat și în ultima zi. Printre cântăreții invitați s-au numărat și Szabő Előd și formația TITAN.

Turul castelului condus de către membrii ai familiei

Pe toată perioada Zilelor Gorneștiului, Castelul Teleki a fost deschis publicului, și s-au organizat tururi ale acestuia, conduse chiar de către membrii ai familiei. Curtea acestuia a fost disponibilă oricui dorea să facă o plimbare la umbra binevenită a copacilor. ”A fost pregătit un program interesant care să satisfacă și vizitatorii Gorneștiului, nu doar cetățenii”, a spus contele pentru cotidianul Zi de Zi.

Alex Ionuț ORBAN

Post-ul Zilele Comunei Gornești apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Zilele Comunei Gornești

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button