Economie

Aleşii municipiului Brașov au aprobat supraimpozitarea a 13 clădiri neîngrijite

Consiliul Local Braşov a aprobat, în şedinţa ordinară de azi, Regulamentul – cadru privind majorarea cu până la 500% a impozitelor pe clădiri şi terenuri neîngrijite şi criteriile pe baza cărora se vor aplica aceste sancţiuni, precum şi supraimpozitarea, începând de anul viitor, a proprietarilor unui prim lot de 13 imobile din municipiu.

Este vorba de 13 clădiri – locuinţe, sedii ale unor instituţii şi hoteluri, restaurante – printre care fostul Spital Dermato, corpul vechi al Hotelului Aro sau Restaurantul Panoramic, ale căror proprietari vor plăti, din 2020, impozite majorate de 3 până la 5 ori.

Conform primarului George Scripcaru, toţi proprietarii de clădiri monumente istorice au fost notificaţi, în urmă cu un an, să-şi repare faţadele, iar în cazul în care vor dovedi până la sfârşitul anului că au demarat acţiuni concrete de reparații vor fi scutiți de la plata acestor supraimpozite.

The post Aleşii municipiului Brașov au aprobat supraimpozitarea a 13 clădiri neîngrijite appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aleşii municipiului Brașov au aprobat supraimpozitarea a 13 clădiri neîngrijite

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button