Criză a bugetului local în municipiul Tîrgu Mureș

criza a bugetului local in municipiul tirgu mures

Primarul Dorin Florea a anunţat că este nevoit să stopeze toate lucrările de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru noul an școlar, după ce majoritatea din Consiliul Local, deţinută de UDMR, a decis reducerea cu până la 70% a finanţării la unele capitole bugetare. Asta, în condițiile în care consilierii au votat bugetul iniţial în baza căruia au fost semnate anumite contracte.

Dorin Florea spune că 25.000 de elevi vor fi afectaţi de bugetul trunchiat de consilierii locali UDMR şi votat pe data de 1 august. El arată că în decursul ultimelor săptămâni, prin şedinţe succesive, unii consilieri locali au pus la cale blocarea oraşului, fiind aceeaşi care au votat iniţial bugetul, care faţă de 2018 a fost cu 60 de milioane mai mic. El consideră că școlile nu vor avea bani de funcţionare, iar societăţile care au lucrări în derulare, vor fi nevoite să le sisteze. Prin reducerea cu până la 70% a finanţării, vor fi afectate modernizarea parcurilor de joacă pentru copii, parcările de la spitale, iluminatul public şi funcţionarea semafoarelor, izolarea blocurilor, sprijinirea tinerelor mame. Afectați vor fi și cei peste 2.000 de sportivi de la CSM Tîrgu-Mureş, a mai arătat primarul municipiului.

În replică la afirmațiile primarului, secretarul general al UDMR Mureș, Kovacs Levente, afirmă că în scrisoarea deschisă adresată târgumureșenilor, primarul Dorin Florea aduce acuzații false consilierilor UDMR.

El spune că bugetul Tg. Mureșului, votat în aprilie, nu este mai mic cu 60 de milioane de lei ci, dimpotrivă, este cu 45 milioane de lei mai mare ca cel de anul trecut. Kovacs susține că sunt bani pentru școli, pentru străzi, pentru locurile de joacă ale copiilor, ca și pentru funcționarea Clubului Sportiv Municipal:


La începutul anului au fost 32 de milioane de lei pentru funcționarea și renovarea școlilor, iar după rectificare, suma a crescut cu 800.000 de lei. Au mai fost votați încă un milion de lei pentru dotarea terenurilor de joacă, 200.000 pentru parcuri, și 3,5 miloane de lei pentru funcționarea Clubului Sportiv Municipal, și în total ajunge la 5 milioane de lei sumele neplătite către CSM. Dacă Primăria dorește ca CSM-ul să funcționeze și există bani, să nu pună vina și incompetența lor în cârca altcuiva și să achite acei bani, cuprinși în bugetul municipilui.

Singura soluție de moment pe care o vede secretarul general al UDMR Mureș este ca, în condițiile în care există contracte încheiate, atât antreprenorii cât și clubul sportiv să acționeze Primăria în instanță pentru deblocarea și primirea banilor.

Valeriu Russu

The post Criză a bugetului local în municipiul Tîrgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Criză a bugetului local în municipiul Tîrgu Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.