Economie

Culturile agricole din Mureș și Covasna nu au fost afectate de fenomene meteo extreme

Nici seceta și nici ploile execesive nu au afectat județul Mureș, decât pe suprafețe foarte mici.

Directorul Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus, estimează producții bune, în cazul în care nu apar fenomene meteo extreme:

Peste 60 la sută avem deja recoltat la cultura orzului. Urmează rapița circa 6000 de hectare și grâul, 27-28.000 de hectare. Rapița, săptămâna viitoare intrăm la recoltat iar la grâu, după 15 iulie. Deocamdată recoltăm la orz, avem o producție bună, peste cea a anului 2018, iar la rapiță producția este de 2700-2800 kilograme la hectar, unde suntem încă la început de evaluare.

Agricultorii din județul Covasna se consideră norocoși că au fost ocoliți de furtuni, căderi masive de apă sau de grindină.

Directorul Direcției Agricole, Konczei Csaba estimează producții bune la grâul de toamnă, cartofi și alte culturi:

La grâu de toamnă estimăm o producție medie, pe județ, de 4500 -5000 de kilograme la hectar. La cartofi acum suntem în curs de evaluare a culturilor, chiar astăzi e ”Ziua Verde a Cartofului”, estimăm în jur de 25 de tone pe hectar, și se încadrează în producțiile normale, bune. Avem orz de toamnă la care încă nu am început recoltarea dar care va începe în umătoarele zile, acolo, tot așa, prevedem o producție de 5000-5500 de kilograme la hectar.

Aflat marţi într-o vizită de lucru în judeţul Covasna, ministrul Agriculturii Petre Daea, s-a declarat mulţumit de starea culturilor, însă a evitat să facă pronosticuri cu privire la producţiile ce se vor obţine în acest an agricol.

Valeriu Russu

The post Culturile agricole din Mureș și Covasna nu au fost afectate de fenomene meteo extreme appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Culturile agricole din Mureș și Covasna nu au fost afectate de fenomene meteo extreme

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button