Două noi incubatoare de afaceri în Mureș

doua noi incubatoare de afaceri in mures

La Universitatea ”Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș și în Miercurea Nirajului vor fi înființate în următorii ani două incubatoare de afaceri din fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 13,24 milioane de lei.
Aceste noi incubatoare vor asigura spații pentru start-up-uri sau noi firme din domeniul medical în Târgu-Mureș și industrii creative în Miercurea Nirajului.

Chiar dacă vor fi de dimensiuni mici, cele două incubatoare vor putea ajuta mulți tineri cu idei bune în afaceri, spune directorul general al ADR Centru, Simion Crețu:

Este un sprijin pentru a crea și dezvolta întreprinderi mici și mijlocii. Mă bucură că și la nivelul unui orășel de dimensiuni mici cum este Miercurea Nirajului, au găsit de cuviință să scrie un proiect pentru dezvoltarea unui incubator de afaceri. Mai este vorba de Fundația ”Dimitrie Cantemir” iar acolo (la universitate) au studenți tineri care în general au foarte multe idei dar capital nu prea este și atunci cu ideile pe care ei le au, creează un start-up. Ca studenți au mai multe beneficii și la constituire, deci taxe mai mici , și atunci pot să-și dezvolte o anumită afacere.

La Miercurea Nirajului, termenul de implementare al proiectului este de 4 ani deoarece domeniul de activitate este mai vast.
Activitatea se va concentra pe susținerea afacerilor din industrii creative de tip design, arhitectură, publicitate, radio, televiziune, cinematografie dar mai ales IT, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, primarul orașului, Toth Sandor:

O să încercăm să fie cât mai multe din aceste activități IT prin incubarea a cel puțin 18 societăți și crearea de minimum 20 de locuri de muncă. Chiar este nevoie ca și în aceste orașe mici să se lucrez pe domeniul de economie ca să mărit cât mai mult procentajul propriu de bani intrați în contul primăriilor ca să nu depindem întotdeauna de județ, de guverne, de București sau de alte capitale.

La ”Dimitrie Cantemir”, beneficiarii de fonduri europene vor crea cabinete stomatologice, de tehnică dentară și de fizio-kinetoterapie.
Acestea vor fi dotate cu aparatură și mobilier moderne și vor avea o serie de spații, inclusiv de investigații radiologice, săli de tratament, saloane de investigații, săli de așteptare, cabinete și anexe.

Clădirea se găsește la sediul universității și are o suprafață totală de peste 3.600 de mp.

Cristina Bulbescu

The post Două noi incubatoare de afaceri în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Două noi incubatoare de afaceri în Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.