După 10 ani, reîncep lucrările la patinoarul artificial din Tg. Mureș

dupa 10 ani reincep lucrarile la patinoarul artificial din tg mures

Este promisiunea făcută săptămâna trecută de ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu, cu prilejul inaugurării șantierului de la bazinul olimpic.

Acesta speră ca cel târziu în primăvara lui 2020 să începă lucrările la partea nefinalizată a patinoarului, care reprezintă 15% din investiție:

La patinoarul din Tg. Mureș, deja se lucrează la Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie sau DALI, la deviz pentru restul de executat. Am și demarat această operațiune, obiectivul e și preluat de către Compania Națională de Investiții (CNI) care lucrează la documentații, astfel încât în termen foarte scurt să fie lansată licitația pentru proiectare și execuție. Adică cel mai devreme în toamna acestui an și cel mai târziu în primele luni ale anului viitor încep lucrările pe restul de executat, respectiv cei 15%. Asta deoarece noi am preluat un rest de executat, și aceste lucrări le vom scoate la licitație.

La Patinoarul olimpic din Tg. Mureș, lucrările sunt oprite din 2013 din cauza unor probleme juridice, a declarat directorul Clubului Mureșul, Cosmin Pop.

Acesta a explicat că în contractul inițial din 2008 nu erau cuprinse și dotările patinoarului, iar soluția continuării lucrărilor a fost finalizarea acestora prin Compania Națională de Investiții:

Oricum, contractul inițial nu cuprindea dotările: mantinelă, scaune, tabelă de marcaj, rolbă de făcut gheață. Am încercat să deblocăm această investiție, demersurile au durat trei ani și s-a făcut și o expertiză tehnică. Am reușit să întabulăm terenul patinoarului, pentru că nu mai era în posesia noastră din 2013, și am reușit să îndeplinim toate condițiile cerute de CNI, pentru a finaliza obictivul. Acum, cei de la CNI au făcut documentaia DALI, care urmează să intre în Comisia tehnico-economică și atunci se va face licitația pentru proiectare și execuție.

Patinoarul ridicat în 2008 la Tg. Mureș cu 7,5 milioane euro zace nefolosit în Parcul Municipal, lângă Sala Polivalentă.

Valeriu Russu

The post După 10 ani, reîncep lucrările la patinoarul artificial din Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: După 10 ani, reîncep lucrările la patinoarul artificial din Tg. Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.