Fonduri guvernamentale pentru reabilitarea clădirii primăriei din Sighișoara

fonduri guvernamentale pentru reabilitarea cladirii primariei din sighisoara

Clădirea datează din anul 1888 și a primit, împreună cu casa Nikos Beloianis, care datează de la jumătatea secolului XVIII-lea, o finanțare de la Guvern de 300 000 de lei.
Primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălâncrăvean, a precizat că în acest an vor demara procedurile de achiziție publică, iar lucrările nu vor începe mai devreme de 2 ani:

Ministerul Culturii și Identității Naționale a aprobat prin programul național de restaurare două obiective pentru Sighișoara în valoare totală de 300.000 de lei. Este vorba de reabilitarea construcției în care se găsește Primăria municipiului Sighișoara și fostul internat al liceului Agricol, Casa Beloianis, o construcție monumentală, monument istoric, aflat într-o stare jalnică. La obiectivele monumente istorice durează în general cam 2-3 ani partea de proiectare, iar lucrările efective nu cred să înceapă mai repede de 2021.

În același stadiu, de proiectare, se află și unele porțiuni din zidul Cetății, care în ultimii au ani au avut de suferit, a mai precizat primarul Sighișoarei.

Valeriu Russu

The post Fonduri guvernamentale pentru reabilitarea clădirii primăriei din Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Fonduri guvernamentale pentru reabilitarea clădirii primăriei din Sighișoara

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.