Importurile au crescut exploziv în acest an în Mureș

importurile au crescut exploziv in acest an in mures

Cu aproape 30% este mai mare valoarea importurilor realizate în acest an de agenții economici din județ față de valoarea mărfurilor trimise în afara țării.

Dacă exporturile pe primele 3 luni din an s-au cifrat la peste 250 de milioane de euro, importurile au depășit cu mult 350 de milioane de euro.

Balanța comercială continuă să fie negativă, fiind înregistrat un deficit de peste 75 de milioane de euro, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică Mureș, Corina Pop:

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, valoarea mărfurilor exportate a crescut cu 2,1 procente în timp ce valoarea mărfurilor importante a crescut cu 9,5 procente. Valoarea mărfurilor exportate a fost de 5.074 mii de euro iar valoarea importurilor 30.373 mii de euro. Mergem pe același trend ca și anii trecuți.

Pe de altă parte, județul Mureș a înregistrat scăderi anul acesta și la producția industrială.

Revine directorul adjunct al Direcției de Statistică Mureș, Corina Pop:

Industria județului a înregistrat o evoluție nefavorabilă, indicele producției industriale scăzând cu 2,7 procente față de perioada corespunzătoare a anului trecut. Explicația scăderilor constă în faptul că industria chimică a fost în mentenanță în această perioadă și asta a dus la evoluția nefavorabilă a industriei.

Singurul indicator de creștere pe primele 5 luni este la cifra de afaceri din industrie.
Prin urmare, veniturile totale obținute de agenții economici din Mureș, atât pe piața internă cât și pe cea externă, au crescut cu 9,2 procente față de anul anterior.

Cristina Bulbescu

The post Importurile au crescut exploziv în acest an în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Importurile au crescut exploziv în acest an în Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.