Economie

LUCRĂRI – Consiliul Județean Mureș plătește peste 3,6 milioane de euro pentru asfaltarea a 5,4 kilometri de drum cu două benzi

INVESTIȚIE. Două tronsoane din Drumul Județean (DJ) 153G – ambele fiind acum doar pietruite -, unul de 2,6 kilometri (care face legătura între localităţile Papiu Ilarian şi Ursoaia) și unul de 2,8 kilometri (care face legătura între localităţile Iclănzel, Iclandu Mare şi Valea Iclandului şi este pe teritoriul administrativ al comunei Iclănzel), vor fi asfaltate cu peste 17 milioane de lei (exact: 17.138.628,31 de lei, echivalentul a peste 3,6 milioane de euro).

 

Plătitorul este, evident, administratorul drumului, Consiliul Județean (CJ) Mureș (for administrativ condus de liderul UDMR Péter Ferenc), iar încasatorul (și executantul lucrărilor), la fel de evident, este Florea Mircea Mureșan, cel care controlează firma cumpărată de la CJ Mureș, Drumuri și Poduri SRL.

 

Contractul pentru primul tronson din DJ 153G, care face legătura între Papiu Ilarian și Ursoaia, a fost deja semnat (în 25 iunie 2019), executantul urmând să efectueze lucrarea în 2 ani și să o garanteze 3 ani de la data recepției. Lucrarea presupune și realizarea șanțurilor de scurgere a apei, podeţe, rigole de scurgere laterale, semnalizarea rutieră, parapete (pe lungimea de 32 de metri) și un pod nou (din beton armat, în lungime de 5 metri) peste pârâul Icland, fapt pentru care va fi recompensat, conform contractului, cu 6.749.358,68 lei (sumă care include TVA)

 

Ieri, 5 iulie 2019, a fost atribuit către firma lui Mureșan și cel de-al doilea contract, pentru o lucrare care se va efectua la 2 kilometri distanță de prima, tot pe DJ 153G, care prevede asfaltarea unui tronson de 2,8 kilometri de drum pietruit, cu două benzi (6 metri lățime), tronson aflat în comuna Iclănzel. În schimbul acestei lucrări, Drumuri și Poduri va factura peste 10 milioane de lei (exact: 10.389.269,63 lei).

 

În afara asfaltării, pe lângă fireștile șanțuri de scurgere a apei, podeţe, rigole de scurgere laterale și semnalizarea rutieră, se va executa un pod rutier nou (din beton armat), peste Valea Iclandului – lungimea totală a podului va fi de 16 metri și lăţimea totală de 11,8 metri – și se va reabilita podul existent peste pârâul Comlod.

 

Liviu DAMIAN

 

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: LUCRĂRI – Consiliul Județean Mureș plătește peste 3,6 milioane de euro pentru asfaltarea a 5,4 kilometri de drum cu două benzi

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button