Economie

Mureș: Crește numărul de imobile tranzacționate

Cele mai multe tranzacții au loc în Tg. Mureș și în localitățile limitrofe, în urma extinderii municipiului reședință de județ și a investițiilor la Autostradă și Parcul Industrial

Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, Marcel Grigore, spune că ipotecile imobiliare sunt în scădere în județ:

În județul Mureș s-a înregistrat o creștere a numărului de imobile vândute, cu 106 mai multe în luna iulie față de luna iunie, de asemenea, o creștere față de perioada similară a anului trecut. În ceea ce privește ipotecile, în luna iulie s-au înregistrat 273 de asemenea tranzacții, cu 13 mai multe față de luna iunie, dar cu 88 mai puține față de perioada similară a anului trecut.

Și în ceea ce privește tranzacțiile cu terenuri tendința este de creștere față de anul trecut, mai spune directorul Oficiului de Cadastru, Marcel Grigore:

S-a înregistrat o creștere a numărului de terenuri agricole din extravilan, vândute în luna iulie, față de anul trecut. Cele mai multe s-au vândut în Tg. Mureș, Sînpaul, Mica, Crăciunești, Sovata și Sântana, iar în ceea ce privește terenurile de intravilan, vândute în luna iulie, acestea au fost de 562, față de 532 în luna iulie a anui trecut, în Tg. Mureș, Sâncrai, Livezeni și Corunca. Se vede tendința de tranzacționare a terenurilor din zona adiacentă municipiulu reședință de județ.

La nivel național județul Mureș se situează pe locul 16 ca număr total de vânzări de imobile în luna iulie 2019.
Mai multe informații sunt disponibile la adresa www.ancpi.ro a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, la secțiunea Presă/Statistici.

Valeriu Russu

The post Mureș: Crește numărul de imobile tranzacționate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureș: Crește numărul de imobile tranzacționate

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button