Economie

Mureș: Scad vânzările de imobile

Față de aceeași perioadă a anului trecut, începutul de an 2019 a fost unul pesimist, vânzările scăzând sensibil.
Specialiștii spun că tendința de stagnare spre scădere a tranzacțiilor imobiliare poate fi semnul unui început de recesiune.

O altă explicație ar fi faptul că tot mai mulți români cu bani se stabilesc în străinătate, unde preferă să facă astfel de investiții, spune reprezentantul unei agenții imobiliare din Tg. Mureș, Alexandru Presecan:

Pentru apartamente cu două camere, cele mai căutate, e foarte mare marja, în zona Cornișa de exemplu e între 45.000 și 70.000, iar în zonele mai sărăcuțe între 40 și 55.000 de euro. Se pare că segmentul caselor s-a îndestulat, doar dacă se face o casă deosebită sau la preț de apartament de 3-4 camere, adică 60-70.000 de euro, se mai cumpără. Oferta este foarte bogată, de la 80.000 la 400.000 de euro.

În privința terenurilor agricole, acestea sunt căutate în județul Mureș, însă nu se mai găsesc suprafețe mari de vânzare, de minimum 20 de hectare. Prețurile sunt în creștere pe acest segment, 5-6.000 euro/ha.
La nivel național, în luna mai, numărul imobilelor tranzacționate a scăzut cu peste 14.338 față de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe au fost în București, Ilfov și Cluj, iar cele mai puține în Alba și Gorj

Valeriu Russu

The post Mureș: Scad vânzările de imobile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureș: Scad vânzările de imobile

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button