Economie

Nereguli în piețele din județul Mureș

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă verificările în toate piețele agroalimentare, în piețele și depozitele en-gros, precum și în hipermarket-uri, punând accent pe indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a țării de origine și a categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar.

În județul Mureș, Direcția Agricolă a depistat deja o serie de nereguli, iar amenzile depășesc 3.000 de lei, a explicat directorul instituției, Ioan Rus.

Am găsit unele deficiențe, în special din zona Sighișoarei, dar am verificat și piața en gros din Piața Libertății. Și acolo au fost găsite nereguli, au fost applicate sancțiuni de peste 3.000 de lei administratorului pieței, întrucât nu avea evidența intrărilor în piață, nu avea regulamentul de organizare și funcționare a piețelor și alte deficiențe legate de etichetare, lipsa cântarelor verificate și mai multe aspecte. Drept urmare, s-a făcut un plan de remediere, urmează să revenim peste 4-5 zile și să vedem modul în care au fost realizate aceste remedieri.

Controalele au vizat și calitatea produselor comercializate.

La nivel national, rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă întrunesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori.

Raluca Creț

The post Nereguli în piețele din județul Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Nereguli în piețele din județul Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button