Economie

Norocul miliardarilor

Chiar şi după divorţ, fondatorul Amazon rămâne cel mai bogat om din lume, în topul miliardarilor.

Deşi ar fi putut pierde până la jumate din averea sa, Jeff Bezos a reuşit până la urmă să-şi păstreze cea mai mare parte din bogăţie. Potrivit intelegerii, fosta lui soţie, MacKenzie Bezos, in varsta de 49 de ani, va primi aproximativ 19,7 milioane de actiuni la Amazon.com, respectiv 4% din companie, o valoare care se ridica la 38,3 miliarde de dolari. În schimb, MacKenzie Bezos a declarat ca va renunta la actiunile deţinute la publicatia The Washington Post si la compania de explorare spatiala Blue Origin in favoarea lui Jeff Bezos, caruia ii va ceda si dreptul de vot pentru restul de actiuni pe care le detinea la Amazon.

În urma acestei înțelegeri financiare, fosta soție a lui Jeff Bezos ajunge direct pe locul al 22-lea în topul miliardarilor realizat de Bloomberg. Aceasta a promis ca va dona jumatate din averea sa unor organizatii caritabile. În schimb Jeff Bezos, in varsta de 55 de ani, rămâne cu 12% din companie și își păstrează titlul de cel mai bogat om din lume, cu 121 de miliarde de dolari. El este secondat de Bill Gates şi de Bernard Arnauld, ambii cu peste 100 de miliarde de dolari.
Jeff si MacKenzie s-au căsătorit în 1993, au renunțat la slujbele de pe Wall Street și s-au mutat în Seattle, unde Jeff Bezos a deschis, din garajul lui, o librărie online, afacere care a stat la baza companiei Amazon. Jeff a devenit milionar în 1997 și în decurs de 10 ani a ajuns multimilardar.

MacKenzie, care are cu Jeff Bezos patru copii, cu vârste între 13 și 18 ani, este scriitoare și a câștigat un American Book Award in 2006, pentru volumul „The Testing of Luther Albright”. Este și director executiv al unei organizații care militează împotriva hărțuirii, Bystander Revolution.

În 2019, Amazon, fondată acum 25 de ani, a devenit cea mai evaluată companie listată la bursa din lume, depășind Microsoft. Cel mai mare retailer online a fost evaluat la 797 de miliarde de dolari.

Oricum, noi românii nu prea avem speranţe de a realiza asemenea performanţe, nici la nivel de firmă şi cu atât mai puţin ca om. Ca să devii miliardar, nu trebuie să ai doar un noroc formidabil, şanse de pornire şi un mediu de afaceri prielnic, într-o piaţă echilibrată şi funcţională. Trebuie să te fii născut în America!

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

sursa: www.bloombergwww.ziare.com

The post Norocul miliardarilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Norocul miliardarilor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button