Piață de legume și fructe doar de la producători din Mureș

piata de legume si fructe doar de la producatori din mures

Aceasta va funcționa în incinta Pieţei de Vechituri, în fiecare zi de sâmbătă, între orele 7,00 – 15,00.
Astfel, din 10 august, cei care doresc să cumpere produse locale de calitate vor avea la dispoziție o piaţă de legume și fructe produse de fermieri din judeţul Mureş.

Șeful Administrației Piețelor din Târgu-Mureș, Valer Ujică:

Această măsură a fost luată la inițiativa unor producători locali pentru ca producătorii din întreg județul să poată veni să își valorifice produsele în Târgu-Mureș. Am ales piața de vechituri deoarece nu dispunem de o altă locație care să fie suficient de mare și să ofere și locuri de parcare. Producătorii care vor veni nu își valorifică în prezent produsele în Târgu-Mureș ci se folosesc de alte piețe din județ sau din afara lui.

Consumatorul tinde să se aprovizioneze din supermarketuri, în detrimentul piețelor, datorită prețului scăzut, chiar dacă produsele românești sunt mai gustoase, a mai declarat pentru Radio Tg.Mureș șeful Administrației Piețelor Mureș:

O mare parte din cetățenii municipiului preferă să iși achiziționeze legumele si fructele din supermarketuri. Una dintre cauze este, desigur, prețul, care tinde să fie mai mic în astfel de magazine. Noi considerăm, însă, că acestea nu au aceeași calitate ca cele regăsite în piețe iar cei care le frecventează sunt de aceeași părere.

De altfel, Ministerul Agriculturii a demarat o serie de controale la nivel national, tocmai pentru a verifica proveniența și calitatea legumelor și fructelor comercializate în piețe.

În Mureș, au fost descoperite nereguli, fiind aplicate sancțiuni de 3.000 de lei în P-ța Libertății din Tg.Mureș.

Vlad Todoran

The post Piață de legume și fructe doar de la producători din Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Piață de legume și fructe doar de la producători din Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.