Economie

Premierul Viorica Dăncilă dă asigurări că pensiile se vor mări de la 1 septembrie

Ea a subliniat că pensionarii nu vor fi afectaţi de respingerea, astăzi, a legii pensiilor în plenul Senatului. Documentul a primit doar 67 de voturi pentru, iar pentru adoptare era nevoie de minimum 68. Opoziţia s-a abţinut de la vot.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, a declarat că legea va fi adoptată în Camera Deputaţilor, care este for decizional şi unde va exista cvorumul necesar.

Ea a mai spus că va analiza motivele pentru care au lipsit unii senatori social-democraţi de la şedinţa de plen, dar a acuzat opoziţia că a votat împotriva legii pensiilor:

Acest lucru arată în primul rând modul în care abordează Legea pensiilor opoziția. Una declară, acuză guvernul de anumite lucruri, de nivelul de trai, arată grija pe care o au ei pentru pensionari, dar astăzi au votat împotriva Legii pensiilor. Vom avea cvorumul necesar și în Camera Deputaților vom trece Legea pensiilor.

Amintim că actul normativ a fost contestat anul trecut la Curtea Constituţională de către PNL şi USR, iar judecătorii au decis la începutul lunii martie că este parţial neconstituţional şi l-au retrimis în parlament.

The post Premierul Viorica Dăncilă dă asigurări că pensiile se vor mări de la 1 septembrie appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premierul Viorica Dăncilă dă asigurări că pensiile se vor mări de la 1 septembrie

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button