Economie

Regiunea VII Centru, prima din țară la atragerea de fonduri europene

Această performanță a fost reiterată cu prilejul ședinței trimestriale, din 25 iunie de la Sovata, a Consiliului pentru Dezvoltare Regională, forul decizional al Regiunii Centru. Vicepreședintele CJ Brașov, Adrian Gabor, a precizat că prioritățile au fost pregătirea proiectelor și a programului pentru finanțările perioadei 2021-2027 care sunt, printre altele, pentru drumuri, eficiență energetică și sănătate:

Proiecte depuse sunt 1346, de peste 1,8 miliarde de euro, din care 237 în selecție, 35 de proiecte precontractate de 86 milioane, iar 583 de proiecte deja contractate, de 634 milioane de euro. Din punct de vedere al proiectelor cu finanțare europeană, pe POR în special 2014-2020, ne aflăm departe pe primul loc față de celelalte regiuni, pe infrastructură rutieră, eficiență energetică, învățământ obligatoriu, patrimoniu cultural, regenerare urbană, UPU și ambulatorii.

La ședință de la Sovata a fost aleasă, pentru un an conducerea acestui Consiliului pentru Dezvoltare Regională VII Centru, în persoana președintelui CJ Brașov Adrian Veștea, adjunctul fiind președintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru este compus din președinții celor șase consilii județene, alături de primarii municipiilor reședință de județ și edilii nominalizați să reprezinte orașele și comunele pentru fiecare județ din regiune.

Valeriu Russu

The post Regiunea VII Centru, prima din țară la atragerea de fonduri europene appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Regiunea VII Centru, prima din țară la atragerea de fonduri europene

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button