Economie

Românii pot vota cel mai inovator proiect finanțat cu fonduri europene

Premiile Regiostars se acordă în fiecare toamnă la Bruxelles, iar săptămâna trecută au fost nominalizate cele mai bune 24 de proiecte, care intră în finală.

În competiție s-au înscris 200 de proiecte din toată Europa, pe 5 categorii: promovarea transformării digitale, conectarea dintre verde, albastru și gri, combaterea inegalităților și a sărăciei, construirea de orașe rezistente la schimbările climatice și modernizarea serviciilor de sănătate.

Juriul a ales cele mai bune proiecte în funcție de mai multe criterii, printre care inventivitatea dar și capacitatea de a fi replicate în alte țări.

Directorul general al programului REGIO, Marc Lemaître:

În fiecare an sunt uimit de lista scurtă a proiectelor. Acum suntem în faza în care juriul a selectat 24 din 200 de proiecte și toate sunt foarte convingătoare. Dacă aș menționa unul sau două, avem multe proiecte în economia circulară, cum să folosim de exemplu materialele de construcție în viitor. Sunt multe proiecte pe latura umană. Avem de exemplu un proiect în Irlanda referitoare la serviciile de urgență oferite de ambulanță, care pot oferi tratament pe loc, evitând deplasarea la spitalele de urgență care sunt de cele mai multe ori foarte aglomerate. Acest tip de proiecte merită să fie sursă de inspirație și pentru alții.

Printre acestea figurează și proiectul CityWalk în care România este țară parteneră, prin municipiul Oradea. Proiectul aduce în prim-plan cea mai simplă formă de mobilitate urbană: mersul pe jos.

Foto: Radio Tg.Mures/Raluca Cret

Foto: Radio Tg.Mures/Raluca Cret

CityWalk oferă o soluție inovatoare care se concentrează în primul rând pe nevoile cetățenilor și caută soluții noi și inteligente de facilitare a mersului pe jos.

Managerul de proiect, Bela Kezi:

În cadrul acestui proiect, vom întocmi studiile de bază pentru crearea cadrului necesar ca cetățenii să poată umbla mai mult pe jos în orașele partenere, vom elabora o serie de soluții pentru îmbunătățirea acestor condiții. Vom pregăti ghizi și metodologii pentru formarea acestor ghizi. Avem o aplicație pentru Adroid și IOS, care le oferă posibilitatea celor care merg pe jos să afle povești despre locurile întâlnite. Totodată, vom elabora propuneri de politici la nivel internațional, național și local pentru promovarea mersului pe jos.

Cetățenii europeni sunt invitați să voteze cel mai interesant proiect, pe site-ul dedicat competiției. (https://ec.europa.eu/regional_policy/ro/regio-stars-awards). Proiectul cel mai susținut de public va câștiga premiul „alegerea publicului”.

Votarea este deschisă între 9 iulie și 9 septembrie, până la miezul nopții.

Raluca Cret

The post Românii pot vota cel mai inovator proiect finanțat cu fonduri europene appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Românii pot vota cel mai inovator proiect finanțat cu fonduri europene

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button