Economie

Situație fără precedent la Tîrgu Mureș

Primarul Dorin Florea a anunţat că este nevoit să stopeze toate lucrările de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru noul aș școlar, după ce majoritatea din Consiliul Local, deţinută de UDMR, a decis reducerea cu până la 70% a finanţării la unele capitole bugetare, deşi a votat bugetul iniţial iar în baza acestuia au fost semnate contracte.

Primarul municipiului Tîrgu Mureș spune că peste 25.000 de elevi vor fi afectaţi de bugetul trunchiat de consilierii locali ai UDMR şi votat pe data de 1 august. El arată că în decursul ultimelor săptămâni, prin şedinţe succesive, unii consilieri locali au pus la cale blocarea oraşului, fiind aceeaşi care au votat iniţial bugetul, care oricum faţă de 2018 a fost cu 60 de milioane mai mic.

Dorin Florea consideră că școlile nu vor avea bani de funcţionare, societăţile care au lucrări în derulare, vor fi nevoite să le sisteze deoarece nu sunt prevăzuţi bani până la finele anului. Totodată, prin reducerea cu până la 70% a finanţării la unele capitole bugetare vor fi afectate şi numeroase lucrări de infrastructură, modernizarea parcurilor de joacă pentru copii, parcările de la spitale, iluminatul public şi funcţionarea semafoarelor pentru care sumele sunt insuficiente pentru achitarea facturilor, izolarea termică a blocurilor, sprijinirea tinerelor mame.

Afectați vor fi și cei peste 2.000 de sportivi legitimaţi la CSM Tîrgu Mureş, a mai arătat primarul municipiului Tîrgu Mureș.

The post Situație fără precedent la Tîrgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Situație fără precedent la Tîrgu Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button