Eveniment

Aproximativ 100 de persoane au luat startul, la Brașov, în cea de-a doua ediție a Crosului Epilepsy Challenge

Brașovul este unul dintre cele 8 orașe în care are loc acest eveniment, iar toate fondurile strânse din taxele de participare, precum și din alte evenimente, vor fi direcționate către achiziţia de minim patru noi aparate video EEG, pentru dezvoltarea rețelei de telemedicină în epilepsie.
Unul dintre acestea va fi adus la Brașov, iar costul lui este de peste 20.000 de euro. Ce face acest aparat, ne spune din partea organizatorilor:

O altă intenție a organizatorilor este să înființeze și un centru național de tip „call-center”, de sprijin psihologic pentru părinții care au copii cu acest diagnostic și pentru adolescenți. Potrivit estimatărilor, în țară sunt aproximativ 400.000 de persoane care suferă de epilepsie.
Crosul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov şi clubul Lions Braşov, cu sprijinul Primăriei Braşov.

The post Aproximativ 100 de persoane au luat startul, la Brașov, în cea de-a doua ediție a Crosului Epilepsy Challenge appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aproximativ 100 de persoane au luat startul, la Brașov, în cea de-a doua ediție a Crosului Epilepsy Challenge

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button