Astăzi începe Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

astazi incepe universitatea de vara de la izvoru muresului

Problemele cu care se confruntă românii din comunităţile istorice, aflaţi în pericol de a-şi pierde identitatea, dar şi cei din Harghita şi Covasna, sau cei care trăiesc în diaspora, se vor afla pe agenda lucrărilor Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, eveniment ajuns la a XVII-a ediţie, care se va desfăşura până sâmbătă, 17 august.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, ‘manifestarea a intrat în conştiinţa publică ca un proiect cultural la scară naţională, constituindu-se într-un veritabil parteneriat româno-român’, atât prin participarea unor conferenţiari importanţi şi a reprezentanţilor românilor din afara hotarelor şi din ţară cât şi prin tematica abordată.

Programul va cuprinde şi lansări şi prezentări de cărţi, spectacol folcloric, expoziţie de icoane, dar şi participarea la Liturghia arhierească, săvârşită de PS Andrei, cu ocazia hramului Mănăstirii ‘Adormirea Maicii Domnului’, de la Izvoru Mureşului.

Au fost invitaţi, ca şi la ediţiile precedente, înalţi demnitari ai statului român, miniştri, parlamentari reprezentând spectrul politic românesc.

The post Astăzi începe Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Astăzi începe Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.