Eveniment

Continuă duminică cele 2 expoziții internaționale canine de la Tg.Mureș

„Dracula Dog Show” şi „Transylvania Dog Show” sunt două expoziţiii internaţionale ce au loc în acest weekend, în Parcul Municipal din Târgu Mureş.

La loc de cinste în expoziţia de anul acesta stă şi Ciobănescul românesc de Bucovina, ca rasă recent omologată, şi, în premieră în ţara noastră, rasa Tenterfield Terrier provenită din Australia.

Evenimentul este organizat de Federația Chinologică Internațională și Asociația Chinologică Mureș. Potrivit președintelui Asociației Chinologice, filiala Mureș, Lokodi Csaba Zsolt, ca şi număr de participanţi, România se situează pe primul loc, cu 300 de câini. Pe locul doi se află Finlanda, iar pe locul trei Suedia, din totalul de peste 4500 de câini din 33 de țări participante.

Câinii din Norvegia nu au fost anul acesta acceptați în țară, din cauza unui sindrom agresiv și letal cu care se confruntă caninele de acolo și care poate fi transmisibil.

La expozițiile canine de la Tg.Mureș România are patru rase de Ciobănești, pe lângă Mioritic, Carpatin și Bucovina, a patra este Ciobănescul corb, recunoscută deocamdată doar pe plan național.

Astăzi de la ora 16,30, în Cetatea Medievală din Tg.Mureș, va avea loc ceremonia de încheiere a expozițiilor.

The post Continuă duminică cele 2 expoziții internaționale canine de la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Continuă duminică cele 2 expoziții internaționale canine de la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button