Experți, academicieni și oficiali din 15 țări se reunesc miercuri la Tg.Mureș

experti academicieni si oficiali din 15 tari se reunesc miercuri la tg mures

Aceștia se vor întâlni miercuri, 12 iunie, la UMFST în cadrul Conferinței ”Mai puternici împreună: consolidarea securității prin cooperare, sănătate, cercetare și inovare”.
În acest context, conferința urmărește să adune factorii de decizie politică, mediul academic și cercetători din țările UE și din Parteneriatul Estic, pentru a structura un plan de coperare pe baza obiectivelor Parteneriatului estic până în 2020 și a priorităților președinției române la UE.
Cu detalii din partea organizatorilor, lector univ. dr. Mihaela-Daciana Natea, director al Departamentulului de Istorie și Științe Politice din cadrul UMFST Tg.Mureș:

Prin conectarea cercetării și inovării și, în continuare, cu modul în care acestea pot influența procesul de construire a securității, se generează o abordare sinergică pe care universitățile, în colaborare cu entitățile publice și private, o pot dezvolta. Planul detaliat de acțiune este dezvoltat în jurul a 7 piloni principali: Politică și guvernare; Principalele priorități ale cercetării; Schimbul de cunoștințe; Crearea de rețele de cercetare între țările UE și Parteneriatul estic; Posibilități de finanțare; Conectarea securității și sănătății naționale; Cooperarea în abordarea problemelor regionale ale sănătății.

La conferința internațională ”Mai puternici împreună” de la Tg.Mureș vor sosi 40 de experți, academicieni și oficiali din ministerele educației, sănătății, cercetării, ai agențiilor publice de ocupare a forței de muncă, centrelor de cercetare și societății civile din cele șase țări ale Parteneriatului Estic și ai Comisiei Europene și mediului academic din 9 state membre ale UE.
Conferința este organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș cu sprijinul Comisiei Europeane și al Institutul „Gheorghe Sincai” din cadrul Academiei Române.

Virgil Natea

The post Experți, academicieni și oficiali din 15 țări se reunesc miercuri la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Experți, academicieni și oficiali din 15 țări se reunesc miercuri la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.