Festivalul Awake a adus în acest weekend la Gornești aproape 40.000 de spectatori

festivalul awake a adus in acest weekend la gornesti aproape 40 000 de spectatori

Aflat la cea de-a treia ediție, festivalul Awake se desfășoară pe domeniul Teleki din Gornești.

AWAKE și-a propus să aducă în mijlocul naturii arta sub cât mai multe forme și a reunit muzicieni din țară și din străinătate, actori și artiști plastici.

Directorul de festival, Laura Coroianu:

Tematica festivalului de anul acesta este Bohemian blast. Am făcut și un fel de documentar în 3 părți, despre ce înseamnă să fi boem, care sunt adevărații boemi ai zilelor noastre, de fapt, foarte foarte mulți dintre noi, care avem o viață mai creativă și mai artistică. Sunt mai multe decorațiuni prin festival care au legătură cu patru epoci de boemie pe care le-am reinterpretat noi: epoca Moulin Rouge, avem o zonă de Flower Power, care este cea mai liniștită zonă, de lângă lac, o zonă de Studio 54, o zonă disco și mai avem și zona caste louge, noi i-am zis zona Gatsby. 

Domeniul Teleki a fost amenajat cu mobilier și elemente decorative special realizate pentru AWAKE, pornind de la conceptul artistic al festivalului, dar și cu instalații de mari dimensiuni.
Organizarea i-a dat mari emoții proprietarului castelului, Teleki Kalman, dar beneficiile aduse de festivalul care se încheie azi au fost mai mari decât dezavantajele:

Când am auzit de această propunere de festival am fost câteva zile foarte, foarte îngrijorat. Ziceam să facem, să nu facem, vedeam oamenii cățărându-se în copaci, înnotând în lac, deci toate necazurile posibile și imposibile. După aceea, am discutat cu familia și am zis că trebuie să încercăm totul, iar ceea ce este extraordinar este disciplina oamenilor de la acest festival. (…) Toată lumea crede că o să fiu bogat după acest festival, aceasta este nu adevărat, dar sigur că festivalul ne ajută, ne ajută publicitatea. De când avem festivalul, vin foarte mulți vizitatori pentru că au auzit și de festival.

Anul trecut, Festivalul Awake a reunit 27.000 de participanți.

Raluca Creţ

The post Festivalul Awake a adus în acest weekend la Gornești aproape 40.000 de spectatori appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festivalul Awake a adus în acest weekend la Gornești aproape 40.000 de spectatori

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.