Eveniment

Protest în capitală împotriva Codului Administrativ

Mitingul de protest al Asociației „Calea Neamului” va începe la ora 17,00 în Piața Victoriei din București. Nemulțumirile protestatarilor se referă la unele modificări apărute în Noul Cod Administrativ. Sunt așteptați să participe, potrivit organizatorilor, aproximativ 1000 de protestatari.

Președintele asociației, dr. Mihai Tîrnoveanu:

Nemulțumirile sunt multiple. Punctual, legate de Codul Administrativ, în mare sunt următoarele: Nu considerăm că este bine să se extindă obligativitatea folosirii limbii maghiare de la nivel local, adică primarii și consilii locale, la nivel central, anume în deconcentrate.
A doua nemulţumire: nu suntem de acord cu scăderea pragului de 20% pentru folosirea limbii maghiare in administrația locală, acest lucru în primul rând contravine constituției, de aceea Curtea Constituțională a respins anul trecut Codul Administrativ.


Atât Președintele României cât și peste 50 de parlamentari au depus sesizări referitoare la ordonanța de urgență, în luna iulie a anului trecut, iar conform liderului Asociației „Calea Neamului”, legea ar mai putea fi contestată și acum.

Vlad Todoran

The post Protest în capitală împotriva Codului Administrativ appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Protest în capitală împotriva Codului Administrativ

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button