Eveniment

Festivalul Filmului European ajunge la Tg. Mureș

Ce-a de-a 23-a ediți a Festivalului Filmului European are loc în perioada 11-30 iunie și reunește un număr de 55 de filme din 20 de țări, care sunt proiectate în cinematografele din București, Chișinău, Râmnicu Vâlcea, Tîrgu-Mureș și Sibiu.

La Tîrgu-Mureș, vizionările au loc între 21 și 23 iunie, iar directorul artistic al festivalului, Anca Grădinariu, a explicat că a ales orașul pentru faptul că a rămas, prin Cinema Arta, unul din puținele cu săli de proiecție:

E o ediție care îmbină documentarul, scurt metrajul și ficțiunea cu capodopere ale cinematografiei. Deschidem cu ”Grace a Dieu” (Slavă Domnului!), un film controversat care a luat premiul pentru cea mai bună regie la Berlin, vom continua la Tg. Mureș cu filme clasice, cum e ”Piciorul meu stâng” dar și cu filme noi cum e filmul sârbesc ”Cealalată parte a tuturor lucrurilor”. Vom avea și două documentare, cel românesc ”Timebox” al Norei Agapi și ”Mc Queen” din Marea Britanie. Avem și o comedie, ”Misterul iubirii” care va fi difuzat duminică de la ora 17.00.

Programul complet al producțiilor care vor putea fi vizionate la Tg. Mureș și în celelalte localități poate fi accesat pe internet, pe siteul Festivalul Filmului European. (la adresa http://ffe.ro/2019/)

Radio Tg.Mureș este partener media al evenimentului.

Valeriu Russu

The post Festivalul Filmului European ajunge la Tg. Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festivalul Filmului European ajunge la Tg. Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button