„Monumentele istorice între starea la zi și așteptări” – consfătuire la Sighișoara

monumentele istorice intre starea la zi si asteptari consfatuire la sighisoara

Ministerul Culturii și Identității Naționale, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș și primăria Sighișoara organizează Consfătuirea „Monumentele istorice între starea la zi și așteptări”. Aceasta va avea loc la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara (fosta Sala Sander) din Cetatea Medievală.

În programul consfătuirii, care se va deschide vineri, 31 mai, la ora 9,00, va fi făcută o expunere legată de actualizarea Listei Monumentelor Istorice, de către Irina Iamandescu, director adjunct al Institutului Național al Patrimoniului.

Vor fi dezbătute problemele cu care se care se confruntă Direcțiile Județene pentru Cultură în domeniul protejării monumentelor istorice și se va face o evaluare a situației monumentelor istorice din fiecare județ.

În încheierea consfătuirii, vor susține un program cultural-artistic, de la ora 18.00, Corul „Armonia”, Sorin Minghiat (flaut) și Adrian Ivanițchi (chitară, voce).

De asemenea, va fi vernisată expoziția de pictură a Klarei Pădurean și va fi prezentată lucrarea „Târgu Mureș frate cu Brăila” de Constanța Abălașei Donosă (Brăila) cu grafică reprezentând monumente istorice din cele două orașe.

Sâmbătă va fi făcută o vizită de documentare la monumente istorice din situri UNESCO: Sighișoara, Saschiz, Viscri.

Coordonatorii manifestării sunt: Mihaela Iacob, Ministerul Culturii și Identității Naționale, și Nicolae Băciuț, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Mureș.

Post-ul „Monumentele istorice între starea la zi și așteptări” – consfătuire la Sighișoara apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Monumentele istorice între starea la zi și așteptări” – consfătuire la Sighișoara

Credit autor: Andrei Vornicu.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.