Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”, la Tîrgu Mureș

festivalul international de chitara harmonia cordis la tirgu mures

Pentru prima dată de când se organizează, Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”, care a debutat aseară la Tîrgu Mureș, reprezintă România în proiectul european Eurostrings ce conectează 18 festivaluri internaționale.
Câștigătorii acestor concursuri vor avea șansa să concureze între ei pentru marele premiu.

La Târgu Mureş, Festivalul de Chitară „Harmonia Cordis” se organizează încă din 2007. De-a lungul timpului, a atras atenţia internaţională prin nivelul ridicat al concurenţilor din întreaga lume, dar şi prin renumele artiştilor care au susţinut concerte.

Astfel, anul acesta, evenimentul a intrat în circuitul EuroStrings, care cuprinde 18 festivaluri, spune organizatorul Beke István Ferenc:

Fiecare festival are şi concurs – câştigătorul concursurilor primeşte un turneu la celelalte festivaluri. Pe lângă asta, toţi câştigătorii vor concura şi cine câştigă concursul mare primeşte un turneu în Statele Unite şi în China.

Şase concurenţi din patru ţări vor urca pe scena festivalului de la Târgu Mureş, în speranţa de a obţine Marele Premiu.

Beke István Ferenc:

Noi am făcut concursul puţin altfel decât ceilalţi. Prima etapă am avut online. Aici, la festival, pot participa şase candidaţi care a intrat în finală – din Italia, Ungaria, Austria şi din România. Premiul cel mare al concursului nostru este o chitară de 4.000 de euro, făcută de un lutier grec special pentru festival.

„Harmonia Cordis” a început marţi seara cu un concert inedit susţinut de olandezul Stochelo Rosenberg şi Pusztai Antal, din Austria. Evenimentele se ţin lanţ până duminică seara, când celebrul chitarist spaniol de flamenco, Vicente Amigo, va concerta pentru prima dată în România.

The post Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”, la Tîrgu Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festivalul Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis”, la Tîrgu Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.