Eveniment

Fibula de la Suseni, acordată Papei Francisc pe Aeroportul Târgu-Mureş

O delegație formată din prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, primarul Municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, și alți oficiali din aparatul administrativ local, l-au întâmpinat pe Papa Francisc în această dimineață pe Aeroportul ”Transilvania” din Târgu-Mureș.

Mircea Dușa i-a oferit distinsului oaspete Fibula de la Suseni, simbolul județului care reprezintă replica unei comori unice în lume ce datează din prima Epocă a Fierului.
Prefectul de Mureș, Mircea Dușa:

Am avut onoarea și plăcerea de a-l primi în județul Mureș pe Sfântul Părinte, Papa Francisc. Un moment deosebit pentru mureșeni faptul că, pentru câteva clipe, Sanctitatea Sa s-a aflat în județul Mureș. I-am urat bun venit și, ca un semn de apreciere a personalității sale, i-am oferit cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni, un obiect de podoabă care datează din Epoca Fierului, care a fost descoperită în județ și este unică în lume. I-am dorit numai bine, sănătate și să binecuvânteze oamenii cu dragostea pe care le-o poartă. Mi-a spus că spus că îi face plăcere să fie, pentru câteva clipe în județul Mureș și că oamenii de aici sunt la fel de buni ca oamenii din întreaga țară.

Fibula de la Suseni a fost conferită prin ordin de prefect care a fost emis imediat după anunțul de azi-noapte că aeronava papei Francisc la ateriza la Târgu-Mureș în loc de Bacău, iar asta din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Fibula de la Suseni (Foto: Lucia Moldovan/facebook)

Fibula de la Suseni (Foto: Lucia Moldovan/facebook)

Aeronava a aterizat în această dimineață la ora 8,20 iar la ora 8,30 coloana oficială a pornit către Șumuleu Ciuc unde Suveranului Pontif va celebra Sfânta Liturghie.

Cristina Bulbescu

The post Fibula de la Suseni, acordată Papei Francisc pe Aeroportul Târgu-Mureş appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Fibula de la Suseni, acordată Papei Francisc pe Aeroportul Târgu-Mureş

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button