Eveniment

Greco-catolicii din Tg. Mureș se pregătesc de vizita Papei la Blaj

Peste o mie de credincioși greco-catolici din Protopopiatul Târgu-Mureș și Râciu s-au înscris în listele din parohii pentru pelerinajul de duminică de la Blaj unde, pe Câmpia Libertății, Papa Francisc va celebra slujba de beatificare a celor 7 episcopi martiri uciși în temnițele comuniste din ură pentru credință.

12 autocare, mai multe microbuze și autoturisme vor pleca din această zonă la Blaj încă de la 5 dimineața alături de toți preoții din protopopiat.

De asemenea, 32 de voluntari din Târgu-Mureș se vor afla încă de sâmbătă în ”Mica Romă” pentru a se pregăti de primirea a circa 60.000 de pelerini la Blaj.

Momentul culminant al vizitei va fi beatificarea episcopilor martiri, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, protopopul greco-catolic din Târgu-Mureș și Râciu, pr. Ioan Fărcaș:

Sigur, pregătirea a început de multă vreme, întâi de toate din punct de vedere spiritual, cu această dorință de a ajunge la Blaj pe Câmpia Libertății, un loc cu atâta însemnătate pentru poporul nostru dar mai mult pentru Biserica Greco-Catolică, având în vedere și solemnitatea sărbătorii, declararea celor 7 Fericiți, episcopii martiri care au murit în închisorile comuniste și care de acum încolo vor purta de grijă, și de acolo de Sus, de Biserica Greco-Catolică care este, în continuare, într-un lung surghiun.

Credincioșii greco-catolici din Târgu-Mureș sunt nerăbdători să ajungă la Blaj:

În data de 2 iunie vor fi prezenți la Blaj, alături de miile de pelerini din Transilvania, 700 de preoți, 400 de jurnaliști și o serie de personalități din țară și străinătate.

Cristina Bulbescu

The post Greco-catolicii din Tg. Mureș se pregătesc de vizita Papei la Blaj appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Greco-catolicii din Tg. Mureș se pregătesc de vizita Papei la Blaj

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button