Eveniment

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, la Sighișoara

Excelența Sa, Arthur Mattli, Ambasador al Confederației Elvețiene în România, participă astăzi la manifestările celei de a XXVI-a ediții a festivalului-școală de vară Academia Sighișoara.

Oficialul, în calitate și de pianist profesionist a subliniat că actul cultural unește țările prin contribuția pe care o pot aduce la eforturile pe care le fac asociațiile și firmele în promovarea culturii.

Prezent pentru prima dată la Sighișoara, în noua sa calitate de Ambasador al Elveției, Arthur Mattli a rămas impresionat de longevitatea și nivelul înalt al școlii de vară Academia Sighișoara. A spus că festivalul nu este doar un loc de întâlnire, ci are și un caracter profesional înalt care vine să sprijine tinere talente în dezvoltarea unei cariere. 7 din cei 12 profesori îndrumări ai cursanților sunt din Elveția.

Ambasadorul a făcut aceste aprecieri și în calitatea sa de pianist profesionist, convins fiind că actul cultural crează o punte naturală între oameni.

În prezența Ambasadorului, s-a inaugurat o nouă sală de concerte prin renovarea unei încăperi din cetate neutilizate până acum.

Academia Sighișoara se va încheia pe 9 august cu sesiuni de concerte pe care studenții școlii de vară le vor susține în mai multe locuri din oraș.

The post Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, la Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, la Sighișoara

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button