În a doua zi de Rusalii, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Sfânta Treime

in a doua zi de rusalii credinciosii ortodocsi si greco catolici sarbatoresc sfanta treime

A treia persoană a Treimii – Sfântul Duh – este sărbătorit, astăzi.
Fiind una dintre cele mai vechi şi mai importante sărbători ale creştinătăţii, Rusaliile sunt prăznuite încă din vremea Sfinţilor Apostoli.
Ieri, în prima zi de Rusalii, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici au sărbătorit Pogorârea Sfântului Duh în ziua Cincizecimii. Credincioşii au dus la biserică frunze de nuc, pentru a fi sfinţite, acestea semnificând limbile de foc ce au coborât asupra apostolilor, la Ierusalim, la 50 de zile de la Învierea Domnului.
În cuvântul de învăţătură, Patriarhul Daniel a vorbit despre ce înseamnă Biserica în viaţa creştinilor şi semnificaţia acestei zile:

Biserica înseamnă adunarea oamenilor în iubirea preasfintei Treimi, prin credința în Iisus Hristos. De ce Hristos Domnul este capul bisericii? Pentru că în el s-au unit prima dată firea dumnezeiască cu firea omenească, într-un mod indestructibil si veşnic, deci Duhul Sfânt ajută prin lucrarea sa la întruparea sau în omenirea fiului lui Dumnezeu celui veșnic. Acum, la Rusalii, la Cincizecime, Duhul Sfânt nu pogoară doar asupra unei persoane, ci asupra multor persoane și se formează trupul tainic al lui Hristos, care este Biserica.

The post În a doua zi de Rusalii, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Sfânta Treime appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În a doua zi de Rusalii, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Sfânta Treime

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.