Eveniment

În această seară are loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”

În perioada 31 mai – 9 iunie, la Târgu Mureș, Reghin și Cluj are loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”.

Evenimentul reunește concerte, spectacole pentru copii, momente speciale dedicate muzicienilor tineri sau ateliere susținute de profesioniști ai scenei lirice mondiale.

Tineri artiști din Iran, Australia, Coreea de Sud, Serbia sau Armenia concurează, în cadrul prestigiosului “L’Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition”, pentru Marele Trofeu.

Concomitent are loc și primul Concurs Naţional de Vioară cu Participare Internaţională “Roman Boiangiuc” – dedicat primului constructor de viori din România care a profesat la Reghin.

Festivalul Internațional de Operă “Virginia Zeani” are spectacole pentru toate gusturile și toate vârstele, spune organizatorul Marian Jurgiu:

Fondurile încasate în urma spectacolului ‘Italian Opera Concert’, susţinut de soprana Brigitta Kele la Reghin vor fi donate pentru înfiinţarea unui muzeu în casa de la Solovăstru în care a copilărit Virginia Zeani. În vârstă de 93 de ani, soprana trăiește acum în Statele Unite.

În 3 și 4 iunie, la Reghin, orașul viorilor, are loc primul concurs internațional de vioară care poartă numele celui care a pus bazele lutieriei în România, Roman Boiangiuc, spune Marian Jurgiu:

În cadrul concursului de vioară va avea loc și o expoziție de instrumente cu coarde organizată de Asociația Artiștilor Lutieri, cu sediul în Reghin.

The post În această seară are loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În această seară are loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button