Eveniment

Începe Dracula Dog show Tg. Mureș, cea mai mare expoziție canină din țară

Evenimentul se află la a XIV-a ediție și a devenit deja un brand național, recunoscut ca atare în toată lumea, dovadă că s-a înregistrat o creștere cu 10 la sută față de anul trecut, la număr de înscrieri.
Astfel, în zilele de 14 și 15 septembrie, în Parcul Municipal și în Cetatea din Tg. Mureș, sub egida Federatiei Chinologice Internaționale au loc expozițiile internaționale „Dracula Dog Show” și „Transilvania Dog Show” precum și 4 expoziții naționale.

Președintele Asociației Chinologice Mureș, Lokodi Csaba Zsolt a adăugat că vor oficia arbitri din SUA, Portugalia, Suedia, Olanda, Spania, Portugalia, Ungaria, Belgia, Suedia și Romania.

Avem participanți din 33 de țări, cu peste 1000 de câini, iar în total vom avea peste 4600 de arbitraje în cele două zile. România se situează pe primul loc cu 300 câini, urmată de Finlanda și Suedia, dar și Thailanda, America. Sâmbătă seara, în Piața Cetății vom avea evenimentul de premiere „Dracula Dog Show” sub semnul lui Dracula. Duminică organizăm ”Transilvania Dog Show”, un brand nou atașat brandului Dracula, cu premierea în Parcul municipal.

Lokodi Csaba Zsolt spune că iubitorii de câini vor putea admira în premieră trei rase noi, un Tenderfield terrier din Australia, un American Toy terrier, precum și Ciobănescul Corb, o rasă aflată în proces de omologare, după ce alte trei rase românești au fost deja omologate, respectiv Ciobănesc de Bucovina, Carpatin și Mioritic.

O altă premieră constă în prezența jurnaliștilor de la două dintre cele mai mai faimoase publicații din lume în domeniul chinologic ”Our dogs” și ”Birbrook Rosettes” din Marea Britanie, care se vor ocupa de promovarea expoziției în plan internațional pentru anii urmatori.

Valeriu Russu

The post Începe Dracula Dog show Tg. Mureș, cea mai mare expoziție canină din țară appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Începe Dracula Dog show Tg. Mureș, cea mai mare expoziție canină din țară

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button