Eveniment

La Brașov se organizează Primul Campionat Mondial de Atletism găzduit de România

Municipiul Brașov găzduiește, duminică, 1 septembrie, Campionatul Mondial de Alergare de 50km. Este prima treaptă a competițiilor de ultra-alergare care pot ajunge chiar și la 72 de ore.

Evenimentul de la Brașov va reunește 30 de atleți de calibru internațional, spune consultantul de comunicare al Federației Române de Atletism, Cătălina Zorojoanu:

Este primul campionat mondial de atletism, din istoria Federației Române de Atletism, care se organizează în România. Am început cu un campionat de ultra-alergare, o ramură mai nouă a atletismului dar care are un număr mare de adepți, în ultima vreme. Campionatul va reuni sportivi din 31 de țări de pe întreg mapamondul. Traseul principal, cu o lungime de 9km, va trece prin inima Brașovului, El începe în fața hotelului Aro,continuă pe Bulevardul 15 Noiembrie, traversând centrul civic, iar apoi pe Calea București pana la Intersecția Poienelor. El va fi parcurs de 5 ori și precedat de o altă buclă mai mică pentru a se parcurge distanța totală de 50km.

Campionatul Mondial de Alergare de 50km de la Brașov este organizat de Organizația Internațională de Ultra-alergare și Federația Română de Atletism, cu spirjinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Primăriei Municipiului Brașov și cofinanțat de către Consiliul Județean Brașov.

Vlad Todoran

The post La Brașov se organizează Primul Campionat Mondial de Atletism găzduit de România appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La Brașov se organizează Primul Campionat Mondial de Atletism găzduit de România

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button