Eveniment

La Sighișoara și-a deschis porțile cel mai longeviv festival medieval din România

Evenimentul ajuns la cea de-a XXVI-a ediție propune anul acesta tema ,,Misterul medieval’’ , făcând referire la formele teatrale apărute în evul mediu cu acceptul bisericii și care promovau moralități religioase, tablouri biblice, ce aveau ca scop educarea poporului.
250 de artiști din 4 țări sunt așteptați să reconstituie prin spectacole viața civilă și militară a secolelor XIII – XVII.
Pasionații de medieval și de incursiuni în timp au ocazia în aceste zile să ia parte la concerte stradale și pe scenă, demostrații militare, reconstituiri istorice ale unor evenimente , commedia dell’Arte, jonglerii, dansuri medievale, magie și ateliere artistice și de mânuire a armelor medievale.

Toate acestea se vor desfășura în cinci tabere, spune regizorul artistic al festivalului de la Sighișoara, Mihai Serghei Todor:


Interesul organizatorilor este pentru spectacol medieval autentic, mai spune regizorul artistic:

Festivalul este organizat de Primăria Sighișoara, coordonat artistic de Societatea Cultural Artistică de Tineret Concret, Sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta Custodele Coroanei României.

The post La Sighișoara și-a deschis porțile cel mai longeviv festival medieval din România appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La Sighișoara și-a deschis porțile cel mai longeviv festival medieval din România

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button