Eveniment

La Sighișoara și-a deschis porțile cel mai longeviv festival medieval din România

Evenimentul ajuns la cea de-a XXVI-a ediție propune anul acesta tema ,,Misterul medieval’’, făcând referire la formele teatrale apărute în evul mediu cu acceptul bisericii și care promovau moralități religioase, tablouri biblice, ce aveau ca scop educarea poporului.

250 de artiști din 4 țări sunt așteptați să reconstituie prin spectacole viața civilă și militară a secolelor XIII – XVII.

Pasionații de medieval și de incursiuni în timp au ocazia în aceste zile să ia parte la concerte stradale și pe scenă, demostrații militare, reconstituiri istorice ale unor evenimente , commedia dell’Arte, jonglerii, dansuri medievale, magie și ateliere artistice și de mânuire a armelor medievale.

Toate acestea se vor desfășura în cinci tabere, spune regizorul artistic al festivalului de la Sighișoara, Mihai Serghei Todor:

Interesul organizatorilor este pentru spectacol medieval autentic, mai spune regizorul artistic.

Festivalul este organizat de Primăria Sighișoara, coordonat artistic de Societatea Cultural Artistică de Tineret Concret, Sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta Custodele Coroanei României.

The post La Sighișoara și-a deschis porțile cel mai longeviv festival medieval din România appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La Sighișoara și-a deschis porțile cel mai longeviv festival medieval din România

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button