Eveniment

Medalie pentru organizatorul Festivalului Interetnic ProEtnica

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) i-a conferit Medalia „Podurile toleranţei” directorului Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara, Volker Reiter, organizator al Festivalului Interetnic ProEtnica.

Distincția a fost oferită pentru meritele pe care organizatorul festivalului le are în dezvoltarea bunelor legături dintre minorităţile din România.
Cu acest prilej, Preşedintele FCER, Aurel Vainer, a arătat că, în cei 17 ani de existență, Festivalul ProEtnica constituie o punte de legătură între oameni și o sărbătoare „care deschide suflete”.
Volker Reiter a declarat, la rândul său, că principala motivaţie pentru care organizeză acest eveniment an de an este dorința de a contribui la pacea socială și la buna conviețuire în societate.

Această sărbătoare este mai mult decât un festival al etniilor, al minorităților naționale. ProEtnica promovează dialogul intercultural și, în consecință, populația majoritară din România face parte integrantă din această manifestare. Dorim să creem un cadru în care dumneavoastră să vă simțiți bine și împreună să comunicăm pe mai multe niveluri, inclusiv prin intermediul artei. Dorim să simțiți atmosfera pașnică, armonioasă și constructivă. În același timp, dincolo de ceea ce simte fiecare, ne gândim la ființa comună, la comunitate. E simplu: consolidăm pacea în societate prin acest festival.

ProEtnica are în program și astăzi momente de dans și muzică tradiționale, susținute de ansambluri ale minorităţilor naţionale, care vor putea fi urmărite pe scena amplasată în Piața Cetății.

Vor evolua, în această după amiază, reprezentanți ai sașilor, romilor, macedonenilor și bulgarilor, ai maghiarilor și minorității elene.
Seara se va încheia cu un spectacol oferit Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, una dintre invitatele de onoare fiind actrița Maia Morgenstern, care va participa în calitate de solistă alături de Bucharest Klezmer Band, în cadrul unui recital care va începe la ora 21.00.

Sorin Șchiopu

The post Medalie pentru organizatorul Festivalului Interetnic ProEtnica appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Medalie pentru organizatorul Festivalului Interetnic ProEtnica

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button