Noi proteste au avut loc, ieri, la Baia de Aramă

noi proteste au avut loc ieri la baia de arama

Noi proteste au avut loc, ieri, la Baia de Aramă, faţă de modul în care au acţionat autorităţile în cazul adopţiei fetiţei din judeţul Mehedinţi.

Între timp, mai multe instituţii ale statului s-au sesizat şi fac verificări pentru clarificarea împrejurărilor în care copilul a fost preluat pentru a fi încredinţat familiei adoptive.

Câteva sute de persoane au protestat ieri, pentru a doua zi consecutiv, în fața primăriei din Baia de Aramă nemulțumite de modul în care fetița din satul Negoiești a fost luată de acasă și cerând anularea adopției. Mai mult, oamenii au dorit să le fie arătat copilul, pentru a se convinge că acesta este bine în familia adoptivă. Între timp, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu pentru posibila încălcare a unor prevederi constituționale.

La rândul său, Inspecția Judiciară a fost sesizată în urma deciziei președintei CSM, Lia Savonea, în legătură cu procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a participat la preluarea fetiței. Cazul a stârnit controverse, după ce în mediul online au circulat imagini cu copilul de opt ani bruscat de procuroarea asistată de mai mulți polițiști, în momentul în care era luat de la familia în care a fost crescut de un asistent maternal.

Tribunalul Mehedinți a decis în luna februarie că asistenta maternală o poate adopta pe fetiță așa cum solicitase şi a respins cererea de adopție internațională formulată de o familie din SUA. Aceștia însă au făcut apel, iar Curtea de Apel Craiova le-a dat dreptate și a schimbat sentința, în sensul de a le permite adopția. Vineri seara au fost difuzate imagini cu fetița care apare zâmbitoare alături de mama adoptivă, iar apropiați ai familiei transmit că aceasta deja s-a acomodat.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut o anchetă în cazul fetiţei din Mehedinţi, precum şi consiliere psihologică pentru copil. Prim-ministrul a subliniat că prioritară ar trebui să fie integrarea copilului într-o familie în care să crească frumos.

Totodată, Viorica Dăncilă a condamnat orice formă de abuz şi nerespectare a drepturilor copilului şi a dat asigurări că îi va sancţiona pe cei care vor fi găsiţi vinovaţi în acest caz.

The post Noi proteste au avut loc, ieri, la Baia de Aramă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Noi proteste au avut loc, ieri, la Baia de Aramă

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.