Eveniment

Papa Francisc, primit oficial de președinte și premier

Papa Francisc, cel de-al doilea Suveran Pontif care păşeşte pe pământ românesc, după Ioan Paul al II-lea, a fost primit oficial, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În timp ce Sfântul Părinte a făcut trimitere, în discursul său, la provocări ale societăţii actuale, precum migraţia, şeful statului român a amintit de rolul pacificator al Vaticanului.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator și de echilibru în abordarea problemelor aflate pe agenda globală.

El a precizat totodată că în România, o țară cu o populație majoritar ortodoxă, angajamentul statului pentru garantarea libertăţii religioase a condus la un dialog interconfesional marcat de respect reciproc:

Europa are nevoie, astăzi, poate mai mult decât oricând, de modele de conviețuire pașnică, de modele de dialog între majoritate și minorități, de dialog între culturi care să ofere repere pentru consolidarea toleranței și a respectului reciproc.

Papa Francisc a remarcat în discursul său progresele pe care România le-a făcut în ultimii 30 de ani de când s-a angajat în construcția unui proiect democratic, în ciuda numeroaselor dificultăți și lipsuri cu care s-a confruntat:

Vă încurajez să continuați să lucrați pentru a consolida structurile și instituțiile necesare nu numai pentru a răspunde aspirațiilor juste ale cetățenilor, ci și pentru a stimula și a face astfel încât poporul dumneavoastră să își poată exprima întregul potențial pe care știm că îl deține.

Sursa foto: gov.ro

Sursa foto: gov.ro

O întrevedere cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc, a avut, tot la Palatul Cotroceni, şi premierul Viorica Dăncilă.

Şefa executivului şi-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte şi a subliniat semnificaţia deosebită a acestei vizite, în contextul exercitării de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene şi al împlinirii a treizeci de ani de la căderea comunismului.

Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate şi solidaritate resimţită în prezent la nivelul continentului european.

The post Papa Francisc, primit oficial de președinte și premier appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Papa Francisc, primit oficial de președinte și premier

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button