Eveniment

Peste 60 de copii vor învața la Tg.Mureș tehnica picturii pe sticlă

A doua ediție a taberei naționale de pictură „Să ne cunoaștem prin pictură” a început astăzi la baza turistica a Diecției Județene pentru Sport și Tineret din Târgu-Mureș.

La tabără participă zeci de copii, cu vârste curpinse între 10 și 18 ani, din mai multe localități mureșene, dar și din Blaj.

Unul dintre coordonatorii de anul acesta este pictorul Vasile Mureșan, artist plastic profesionist din Târgu-Mureș, care le-a oferit copiilor o mică istorie a icoanelor pe sticlă :

Aici veți învăța tehnica icoanei pe sticlă cu ajutorul meu dar și al colegei mele, doamna Culcear Marina. Icoanele au fost introduse prin consiliul de la Niceea deoarece oamenii nu știau să citească. Ele sunt o evanghelie în imagini.

Taberele sunt un bun prilej pentru copii de a-și face prieteni, dar și de a exersa tehnicile de pictură:

Tabăra „Să ne cunoaștem prin pictură” se află la a doua ediție și este una dintre cele două tabere naționale finanțate din bani publici prin proiecte câștigate de către DJTS Mureș.

Tabăra națională de muzică va începe în data de 19 august.

Vlad Todoran

The post Peste 60 de copii vor învața la Tg.Mureș tehnica picturii pe sticlă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 60 de copii vor învața la Tg.Mureș tehnica picturii pe sticlă

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button