Peste 600 de persoane vor explora multiculturalitatea la Sighișoara

peste 600 de persoane vor explora multiculturalitatea la sighisoara

Festivalul Intercultural „Proetnica” de la Sighișoara, va începe miercuri și se va încheia duminică. Evenimentul urmărește promovarea păcii într-o societate multiculturală.

În tandem cu Festivalul se desfășoară și Academia De Vară Interculturală cu același nume, iar participanții vor lucra împreună cu reprezenanții minorităților naționale în vederea conviețuirii pașnice.

Despre activitățile din cadrul festivalului ne vorbește organizatorul, Volker Reiter:

La Proetnica așteptăm 19 organizații ale minorităților naționale. Vom avea peste 600 de participanți, peste 50 de spectacole, standuri meșteșugărești în cetate, o expoziție de artă contemporană iar noutatea ediției o reprezintă „Salonul literar.

Joi va avea loc o expoziție de fotografie realizată de o echipa mixtă de tineri, români și germani, formată printr-un proiect al Institutului pentru Relații Externe din Stuttgart.

Festivalul se află la a 17-a ediție și se va desfășura, aproape în întregime, în spațiul Cetății Medievale din Sighișoara.

Vlad Todoran

The post Peste 600 de persoane vor explora multiculturalitatea la Sighișoara appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 600 de persoane vor explora multiculturalitatea la Sighișoara

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.