Eveniment

Sute de oameni protestează în fața guvernului

Piața Victoriei din București este, astăzi și mâine, de la ora 11,00, locul de desfășurare a unor proteste ale sindicatelor din industria de apărare.

Conform acestora, protestele sunt consecința nerespectării de către Guvern a unor angajamente luate de premier, ministrul Economiei, al Finanțelor și al Apărării Naționale în iulie, anul acesta.

Președintele Sindicatului UM Moreni, Constantin Bucuroiu, unul din inițiatorii protestului:

Sindicatele din industria de apărare în luna iulie au atras atenția premierului și guvernului că perioada prin care trece această industrie este foarte dificilă și trebuie trebuie făcută o cotitură la 180 de grade. Pentu noi, cel mai important punct era clasificarea industriei de apărare ca industrie strategică de interes național, acest fapt ar rezolva multe dintre problemele cu care ne confruntăm. Chiar am convenit cu premierul și cu cei trei miniștrii și am făcut un acord care urma să fie semnat de noi impreună cu ei.

Conform președintelui de sindicat, la protest sunt așteptați câte 200 de membri din partea fiecărui sindicat din industrie.

Sindicatele acuză reticențe, încercări de întârziere a procesului și incertitudini din partea autorităților.

Revine Constantin Bucuroiu:

După ce sindicatele și patronatele au semnat acordul a început o perioadă în care ministerele au început să ezite, susțineau că acordul nu a ajuns la ei, finanțele suțineau că nu au fost puși în posesia acestui acord iar în tot acest timp, premierul susținea că se doreste semnarea acordului Palatul Victoria sau la Brașov.

În cazul în care protestele nu vor da rezultate, sindicatele sunt pregătite de organizare unei greve generale și chiar să dea în judecată Guvernul României.

Vlad Todoran

The post Sute de oameni protestează în fața guvernului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sute de oameni protestează în fața guvernului

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button