Eveniment

Taberele de restaurare a Castelului Banffy încep duminică

Acestea sunt organizate de Fundația Transilvania Trust și durează două săptămâni, între 4 și 17 august, respectiv 18 – 31 august.

La taberele de anul acesta vor participa 70 de persoane atât din România, cât și din Ungaria, Serbia, Regatul Unit sau Republica Moldova. Este vorba despre studenți arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi și istorici de artă.

Participanții vor fi cazați în incinta castelului Banffy din Bonțida.

Scopul taberelor interdisciplinare este păstrarea și folosirea patrimoniului, a meseriilor tradiționale, prin folosirea materialelor care nu distrug monumentele istorice de importanță națională, spune coordonatorul proiectului, Berki Timea:

Taberele au ca scop instruirea celor interesați într-una dintre meseriile de construcție tradițională precum dulgheria, tâmplăria traditională, zidăria și chiar pietrăria. În primele zile cursanții participă la prelegeri teoretice susținute de profesori din țara dar și din străinătate, îndeosebi din Regatul Unit, după care, în zilele următoare, vor lucra simultan în atelierele practice. Intervenția minimală este ideologia taberelor. Folosim materiale si unelte tradiționale și ne asigurăm că sunt compatibile cu structurile istorice deja existente.

Fundația Transilvania Trust organizează tabere de restaurare, la Castelul Banffy din Bonțida încă din anul 2001, la ele participând peste 2.500 de persoane.
Taberele de restaurare sunt co-finanțate de Ordinul Arhitecților din România și Fondul Cultural Național din Ungaria, respectiv de Administrația Fondului Cultural Național din România.

Vlad Todoran

The post Taberele de restaurare a Castelului Banffy încep duminică appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Taberele de restaurare a Castelului Banffy încep duminică

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button