Eveniment

Tragedia de la Caracal

Preşedintele Klaus Iohannis va cere în prima şedinţă CSAT de marţi, o anchetă completă cu privire la modul în care au acţionat instituţiile responsabile în cazul tragediei de la Caracal.
Şeful statului s-a arătat revoltat de faptul că acestea nu au reuşit să salveze o adolescentă care şi-a pierdut viaţa în condiţii dramatice şi a arătat într-un comunicat de presă, că dacă s-au luat măsuri greşite sau cu întârziere, vinovaţii vor trebui aspru sancţionaţi.

Şi Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal în legătură cu modul de intervenţie în cazul fetei dispărute. Poliţia a reţinut dimineaţă un bărbat suspectat de uciderea unei fete din Caracal, dar este posibil ca acesta să mai fi făcut şi alte crime.

Transmite corespondenta Radio România, Laura Stoican:

Astăzi, acasă la bărbatul care era şi taximetrist de ocazie, poliţiştii au descoperit rămăşiţe umane care se bănuiesc că aparţin tinerei Alexandra Măceşanu, dar şi celei de-a doua tinere care a dispărut în aceleaşi condiţii acum trei luni, tot la Caracal, dar şi haine şi un cercel al uneia dintre fete. Se pare că tinerele au fost tranşate şi băgate în pungi de plastic. 
Despre bărbatul pe nume Gheorghe Dincă anchetatorii aveau indicii că ar fi luat-o la ocazie pe tânăra din Dobrosloveni, care a dispărut miercuri în timp ce se deplasa spre Caracal, iar imaginile de pe camerele de luat vederi stradale confirmă acest lucru.

Intr-un comunicat de presă, STS precizează că fata a sunat la poliţie dar nu a reuşit să furnizeze date privind locul în care se afla. Ea a transmis o adresă de pe o carte de vizită, menţionând că nu ştie dacă este cea corectă.
Ministrul de interne, Nicolae Moga, a anunţat că a cerut un raport cât mai grabnic referitor la procedura care a fost urmată în acest caz şi că a solicitat Poliţiei Române să aloce toate resursele pentru rezolvarea cu celeritate a acestui caz.
El a mai spus că dacă se dovedeşte că au existat întîrzieri în modalitatea de intervenţie, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliţie sau de la STS.

The post Tragedia de la Caracal appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Tragedia de la Caracal

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button