UPDATE: Papa Francisc și-a încheiat discursul rostit la Palatul Cotroceni

update papa francisc si a incheiat discursul rostit la palatul cotroceni

UPDATE ORA 14,00 Suveranul Pontif i-a salutat, la început discursului pe preşedintele Iohannis, pe premierul Dăncilă şi pe toţi cei prezenţi, în cazul Patriarhului Daniel folosind formula „Cu mare iubire, îl salut pe preafericitul meu frate Daniel”. „Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară”, a spus Suveranul Pontif.
Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor ‘pacificator’ şi ‘de echilibru’ în abordarea problemelor de pe agenda globală, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
Șeful statului a spus că românii privesc vizita Papei Francisc ca pe o nouă încurajare de a contribui la o societate a dreptăţii şi la o lume a iubirii dintre oameni:

Sanctitatea Voastră, Preafericirea Voastră, Eminențe, Excelențe, doamnelor și domnilor, este o mare bucurie pentru mine ca în calitate de președinte al României și în numele tuturor românilor să vă primesc la București, la Palatul Cotroceni şi să vă urez bun venit în România! Vă veți afla pentru câteva zile pe tărâmul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Și sunt convins, sfinte părinte, că în București, la Iași, la Şumuleu Ciuc și la Blaj veți fi întâmpinat cu cea mai mare căldură. Veți putea cunoaște țara pe care Sfântul Ioan Paul al II-lea a denumit-o atât de frumos Grădina Maicii Domnului. La rândul nostru, ne vom bucura să fim gazdele episcopului Romei, locul rădăcinilor noastre de limbă și de credință. Vizita Sanctității Voastre are loc într-o săptămână care pentru credincioșii catolici se află între Înălțare și Rusalii, iar pentru credincioșii ortodocși precedă prăznuirea Înălțării Domnului. La finalul vizitei sale în România, Sfântul Ioan Paul al II-lea ne-a lăsat la 9 mai 1999 un puternic mesaj de încredere în viitorul țării noastre, în vocația sa europeană, în rolul civilizației noastre de punte între Occident și Orient. Astăzi vă pot mărturisi că mesajul primit atunci a rodit, iar România și-a regăsit destinul în familia Europei unite. În urmă cu mai puțin de o săptămână acest destin european a fost reconfirmat cu forță de românii din țară și de cei din străinătate. Diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator și de echilibru în abordarea problemelor de pe agenda globală. În fața provocărilor contemporane cetățenii României privesc vizita Sanctității Voastre ca pe o nouă încurajare de a se implini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptății și la o lume a iubirii dintre oameni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul rostit în prezenţa Papei că destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate şi că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.
Suveranul Pontif a ajuns la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia primirii oficiale. Pe drumul de la aeroport a fost aşteptat de numeroase persoane. care l-au aclamat şi l-au salutat. De altfel Papa a fost aclamat şi la finalul ceremoniei oficiale, înainte de a intra în Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Corina Fontu/Rodica Boariu

***

ORA 12,13   Papa Francisc a sosit la Bucureşti, pentru o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, desfăşurată sub genericul ‘Să mergem împreună!’
Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’, de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.
De la aeroport, Papa se va deplasa către Palatul Cotroceni, unde va avea loc, pe Platoul Marinescu, ceremonia oficială de primire.
Vor urma convorbiri tete-a-tete preşedintele Iohannis – Papa Francisc. Apoi, Suveranul Pontif va avea, tot la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu autorităţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi corpului diplomatic. Şeful statului român va susţine o alocuţiune, iar Papa un discurs.
Papa Francisc a venit în România la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, prima a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.
După-amiază, Papa Francisc se va întâlni cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române, va merge la Catedrala Naţională, după care va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala romano-catolică ‘Sfântul Iosif’.

The post UPDATE: Papa Francisc și-a încheiat discursul rostit la Palatul Cotroceni appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UPDATE: Papa Francisc și-a încheiat discursul rostit la Palatul Cotroceni

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.