Eveniment

Veteran de război, premiat de Prefectura Mureș la un secol de viață

Evenimentul va avea loc mâine, la Căminul Cultural din satul Habic, comuna Petelea.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, îl va cinsti pe veteranul de război Ioan Cotîrlă, la împlinirea vârstei de 100 de ani:

Am considerat necesar ca noi, Instituția Prefectului împreună cu Garnizoana, cu Asociația Veteranilor de Război și cu Primăria din Petelea, să organizăm mâine la ora 13.00 la căminul cultural o ceremonie la care am invitat, desigur, toate rudele domnului Cotîrlă, și pe cei care doresc să-și exprime respectul pentru faptul că și-a pus viața în pericol pentru ca România să fie ceea ce este astăzi, pentru a-i spune ”La mulți ani!” și a-i dori numai bine domnului Cotîrlă, bineînțeles împreună cu câteva cadouri simbolice.

În momentul de față mai sunt în viață, în județul Mureș, 90 de veterani de război, cu o medie de vârstă de 96 de ani, iar trei dintre ei împlinesc anul acesta 100 de ani.

Onorarea veteranilor de război mureșeni cu prilejul zilele lor de naștere este o tradiție inaugurată de Garnizoana Tîrgu-Mureș și Prefectură încă din 2015, ”Anul veteranilor de război din România”.

Valeriu Russu

The post Veteran de război, premiat de Prefectura Mureș la un secol de viață appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Veteran de război, premiat de Prefectura Mureș la un secol de viață

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button