Eveniment

Zi de sărbătoare la Zoo Tg.Mureș

Grădina Zoologică din Târgu-Mureș a împlinit astăzi 55 de ani de existență.

Momentul a fost marcat printr-o adunare festivă, dar și printr-o expoziție foto, cu cele mai frumoase instantanee din grădina Zoo. Fotografiile expuse se regăsesc și într-un album foto creat special pentru această ocazie.

Zoo Tg.Mureș a fost mereu cu un pas înaintea celorlalte din țară. Are suprafața cea mai mare, o diversitate impresionantă a colecției de animale, dar și un mod de prezentare inedit față de alte grădini din țară, a subliniat președintele Federației Grădinilor Zoologice din România, Mathe Csaba:

Ca suprafață, este cea mai mare din țară iar pozitia este foarte favorabilă Grădinii Zoologice. Consider colecția de animale un punct forte al grădinii, ea fiind mai diverseă decât a altor Grădini Zoologice din țară, modul de prezentare al acesteia fiind și el deosebit. Cred că grădina din Târgu-Mureș este prima care a expus lei într-un țarc neacoperit, prima care a expus două specii de animale în același amplasament, exact ca în natură iar acest lucru are o valoare educațională semnificativă. Grădina din Târgu-Mureș a fost mereu în față cu multe idei.

Dacă la debut, în 1964, Grădina zoologică din Tg.Mureș avea doar 10 animale, acum ea numără nu mai puțin de 300, spune directorul Grădinii Zoo din Târgu-Mureș, Pavel Dumitru:

În decursul anilor, numărul animalelor din colecție a crescut și au fost construite pavilioane și padocuri aferente. În 2007 Primăria Municipiului Târgu-Mureș a inițiat un proiect numit “Reamenajarea și modernizarea Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș. În continuare ne-am propus să refacem complet sectorul acvaristic.

Foștii angajați își amintesc cu nostalgie de vremurile de început ale Grădinii zoologice din Tg.Mureș.

Grădina Zoologică din Tg.Mureș a fost înființată la 23 august 1964 , pe o suprafață de 700 de metri pătrați. În 1965 a fost extinsă pe 30 de hectare, iar astăzi ocupă circa 40 de hectare.

Numărul animalelor care se regăsesc în grădină a crescut la peste 300 de exemplare din aproximativ 80 de specii.

Vlad Todoran

Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean
Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean
Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean
Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean
Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean
Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean
Foto: Radio Tg.Mures/Corina Muntean

The post Zi de sărbătoare la Zoo Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Zi de sărbătoare la Zoo Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button